Woonhuis
Buys Ballotlaan
Park zestienhoven

Het woonhuis is gesitueerd op ruitvormig kavel aan de Buys Ballotlaan. De beeldwensen van de opdrachtgevers leken aanvankelijk niet te stroken met de randvoorwaarden van de gemeente. In deze randvoorwaarden werd eigentijdse architectuur (geen retro of historiserende architectuur) gevraagd. Bebouwing in de Buys Ballotlaan moest aansluiten op reeds gerealiseerde bebouwing. Eenheid, samenhang en continuïteit in architectuur en uitstraling zijn daarin kenwoorden. En individuele herkenbaarheid zonder verstoring van de continuïteit van de laan met chique en statige uitstraling en rijke detaillering. Gekozen is voor een vormgeving welke familie is van de bebouwing aan het begin van de Buys Ballotlaan. Om aan te sluiten bij de wensen van rustiek en industrieel is bij de materialisering en kleurstelling gekozen voor handvorm en getrommelde baksteen, donker gevoegd, leien dakpannen en antracietgrijze kozijnen.

Het kavel ligt prominent op een hoek met een zijstraat, waarop de hierop gerichte zijgevel tevens als een voorgevel zal worden ervaren. Deze situatie paste prima bij het programma van eisen waarin gevraagd werd om een werkruimte in de woning te voorzien op zodanige wijze dat deze intern bereikbaar is maar voor bezoek via eigen entree te betreden is en voldoende privacy van zowel de zakelijke als de privé situatie waarborgt.

De woonkamer is met room divider met haard en glazen taatsdeuren gescheiden van de eetkamer. De eetkamer staat in open verbinding met de keuken met kookeiland. De openslaande deuren in de keuken geven toegang tot het op het zuiden georiënteerde terras. Via de open trap met vide bij de entree is de verdieping bereikbaar waar 3 slaapkamers allen op de hoek met uitzicht naar twee zijden zijn. Voorts een inloopkast bij de ouderslaapkamer, een werkkamer en badkamer met separaat daarvan een toilet. De trap met vide loopt door naar de 2e verdieping waar ruimte is voor een extra werk/slaapkamer en een 2e badkamer. Voor wat betreft de duurzaamheid is het casco van de gasloze woning opgetrokken in houtskeletbouw en is een warmtepomp met bodemwarmte toegepast.

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL