Uitbreiding
kantoor
Nieuwerkerk
aan den IJssel

Door de groei van de onderneming bleek Stebru behoefte te hebben aan een vergroting van hun bestaande kantoor. Middels een massastudie is ontwerpend onderzocht op welke wijze het kantoor vergroot kon worden. Uiteindelijk is gekozen voor een massa welke een naadloze voortzetting en zelfs versterking van de bestaande opzet en architectuur.is. Kenmerkend is de bestaande witte afgeschuinde bouwmassa welke ‘los’ gehouden is van de antracietgrijze gemetselde bouwmassa en daarmee ook de entree accentueert. Bij de uitbreiding is deze witte bouwmassa intact gelaten en de antracietgrijze massa verhoogd en bovenop om de witte massa heen gevouwen en omarmd wordt. De dakopbouw op het witte deel is voorzien van gemetselde overstekken zodat niet alleen gezorgd wordt voor een zachtere bouwmassa maar ook voor natuurlijke zonwering.

De bestaande verschillen in de vloerniveaus tussen de beide bouwdelen zijn gehandhaafd en leveren daardoor een spannende ruimtelijkheid op. Alle hoge werkruimten zijn met stalen glaspuien van elkaar gescheiden maar doen recht aan de beoogde openheid en transparantie. Het resultaat is een moderne werkplek met veel daglicht en groen. De nieuwe vergaderruimte is vanwege de functie besloten vormgegeven met rondom glazen puien voor een fraai uitzicht op het groene dakterras en de omgeving. De duurzame ambities zijn ingevuld door triple glas in de glazen puien aan te brengen, zonnepanelen op de daken, een warmtepomp, een daktuin die CO2 compenseert.

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL