Schuurwoning
Berkel en Rodenrijs

Aan de Molenweg gelegen aan de westelijke rand van Berkel en Rodenrijs bevindt zich het kavels op mooie plek in Lansingerland, aan het buitengebied en tegelijk in de nabijheid bent van het dorp en de voorzieningen van de stad. Uitgangspunt voor de ontwerpen op de nieuwe kavels is variatie in architectuur met als basis eenvoudige en traditionele hoofdvormen en een terughoudende detaillering passend bij het landelijke karakter van de Molenweg.

Het programma betreft een woonkamer aan de straat, een grote open keuken en eetkamer grenzend aan het terras met overkapping. Direct aan de keuken een bijkeuken welke tevens via een fietsenberging van buiten bereikbaar is. Een open trap met vide geeft toegang tot de verdieping waar aan de straatzijde 2 slaapkamers en een eigen badkamer gesitueerd zijn. Aan de tuinzijde is een grote slaapkamer, inloopkost en open badkamer geplaatst.

Via de vide tegenover de trap is een ruimtelijke relatie met de zithoek op de begane grond gelegd en geeft tevens een prachtig uitzicht over de landelijke velden. De bouwmassa van 1 laag met een zadeldak refereert en sluit aan bij de bestaande bebouwing (boerderijen en schuren) in het landelijke gebied. Gekozen is voor een eigentijdse en moderne interpretatie van dit archetype. Het antracietgrijze gepatineerde zinken dak en gevel gaan naadloos in elkaar over. De gevel wordt bij de entree als een luifel naar binnen gevouwen waarmee de entree geaccentueerd en overkapt wordt. Aan de straatzijde is het bouwvolume opengewerkt en wordt van verticale lamellen voorzien die privacy geven en tevens als zonwering dienst doen. Het terras/veranda is als een houten rechthoekig volume met sedumdak in het hoofdvolume geschoven. Achterin de tuin is een buitenkeuken/veranda gericht op het zuiden geplaatst waardoor de tuin omsloten en bij de woning betrokken wordt.

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL