Samenvoegen
en uitbreiden
appartementen
Rotterdam

In het door ons gerenoveerde appartementencomplex zijn twee woningen samengevoegd. Er is een grote woonkamer aan de plaszijde op het zuiden gecreëerd door de bouwmuur van ca 4 meter geheel te verwijderen. De werkkamer is eveneens aan de voorzijde gesitueerd en staat met glazen schuifdeuren in verbinding met de woonkamer. De bestaande terrassen zijn elkaar verbonden waardoor een breed terras is ontstaan welke toegankelijk is gemaakt met schuifpuien. Het complex wordt binnenkort een gemeentelijk monument, om het beeld van de gevel in stand te houden is de schuifpui ingedeeld met de kozijnindeling van oorspronkelijke situatie. Ook de overige houten kozijnen zijn vervangen door aluminium met een profilering van hout. In het midden van het appartement is de entree met gastentoilet en de open keuken en zit/werkhoek geplaatst.

Vanuit de open keuken is zicht naar zowel de voor- als achterzijde. Aan de achterzijde zijn de beide balkons bij de woning betrokken door een glazen serreachtige pui te plaatsen. In deze gevel met ‘franse balkons’ kunnen de deuren van deze pui kunnen 180° naar binnen opendraaien waardoor de binnenruimte als een buitenruimte gebruikt worden. De ruimte achter deze gevel is een corridor zonder binnendeuren geeft toegang tot het privédomein met slaapkamer, inloopkast en badkamer. Door de open structuur ademt de woning een loftachtige sfeer dat versterkt wordt door de constructie van balken en kolommen zichtbaar te maken. Het appartement is geheel thermisch en akoestisch geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming, energiezuinige ventilatie. Al met al een appartement geheel van deze tijd, toekomstbestendig en met behoud van de oorspronkelijke architectonische uitstraling.

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL