Sinds de oprichting in 1999 van kapsalon Salt & Pepper is BURO NICO betrokken bij de opzet en inrichting van de kapsalon. De naam Salt & Pepper staat voor de haarkleur van beide eigenaressen, blond en zwart. Deze samenhang van deze contrastkleuren is consequent uitgangspunt geweest voor de uitstraling en identiteit en daarmee eveneens voor de inrichting. Salt & Pepper is een snelgroeiend bedrijf. Deze groei heeft een aantal jaren geleden geleid tot een modernisering van het interieur. De architectonische principes van die modernisering zijn uitgangspunt geweest voor de uitbreiding van de kapsalon.

Om meer ruimte te bieden aan het adviseren van klanten, is de vestiging uitgebreid met de naastgelegen ruimte. Naast de aanwezige wachtruimte, balie, kapstoelen en was-stoelen, personeelsruimte zijn in de uitbreiding ruimten voor wassen, haarkleuren en een afgesloten ruimten voor haarwerken en een schoonheidssalon gesitueerd. Intimiteit en maatwerk zijn belangrijke begrippen voor Salt & Pepper, met de interieur is hierop ingespeeld. Gebruik is gemaakt van duurzame materialen zwartlederen balie en wachtplek, witte kastenwanden, witte vloer, witte plafondeilanden en zwarte stoelen en zwart/witte kaptafels. In de uitbreiding zijn deze materialen consequent doorgezet waardoor een eenheid in de totale salon ontstaat. Aandacht is gegeven aan een heldere routing in de salon. Door het groot aantal kapstoelen en was-stoelen in kleine eenheden te groeperen ontstaat een rustige sfeer voor de gebruikers. Dit is versterkt door het toepassen van witte plafondeilanden onder het zwarte bouwkundige plafond. De vernieuwde en vergrote salon ademt een open een informele sfeer uit waarin het prettig verblijven is.

interieur
kapsalon
rotterdam

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL