nieuwbouw
vrijstaande woning
Cornelis Drebbelhof Rotterdam

De woning is op een bijzondere locatie aan het hof enerzijds en aan het water langs de Beekweg anderzijds gelegen. De kavel heeft deels een driehoekige en deels een rechthoekige vorm. De woning is dwars in het rechthoekige deel gepositioneerd zodat vanuit de woning optimaal zicht op de tuin en water is en de ontsluiting met entree en parkeren op logische wijze vanaf de Cornelis Drebbelhof kan plaatsvinden. Vanuit de keuken is direct zicht op de entree en de openbare straat. De eet- en woonkamer zijn aan de tuinzijde op het zuidwesten gericht. De werkkamer is naar het water en de Beekweg georiënteerd. Deze plaatsing van de woning is niet alleen vanuit het woonprogramma gewenst maar past ook naadloos in de bijzondere stedenbouwkundige situatie van de kavel.

Uitgangspunt/inspiratiebron voor het ontwerp is een klassieke ‘notaris’ woning van twee bouwlagen en een schilddak geweest. De kenmerkende hoofdvorm van dit type woning is min of meer gehandhaafd. De architectonische invulling en uitwerking is echter omgezet naar een eigentijdse interpretatie daarvan. Beeldbepalende elementen zijn de hoekramen, de gevelvlakken van reliëf metselwerk, de zinken dakkapellen. Door de grote hoekramen op alle hoeken krijgt de woning een alzijdig en open karakter. De in metselwerk opgetrokken serre, veranda en entree en de dakkapellen zijn als onlosmakelijk onderdeel van de hoofdvorm ontworpen waardoor de klassieke symmetrie van een ‘notaris’ woning doorbroken en het hedendaagse karakter verstrekt wordt.

Gekozen is voor stijlvolle en hoogwaardige materialisering en detaillering bestaande uit een strakke antracietgrijze strengpers gevelsteen voorzien van structuur en metallieke glinstering, metselwerkvlakken met om en om verspringende gevelstenen, zwarte voegen, houten kozijnen, vlakke matzwarte dakpannen en zwarte zinken dakkapellen en goten.

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL