Hofje van Weltevreden
technisch ontwerp

Het project is in opdracht van Hofje van Weltevreden bv ontworpen door TconcepT waarbij BURO NICO gevraagd is om het technisch ontwerp te verzorgen. In totaal komen er 28 appartementen in de verhuur voor wie kwaliteit en verzorging een eerste levensbehoefte is.
De appartementen variërend van 35 m² tot 50 m² worden voorzien van een woon-slaapkamer met kitchenette en luxe badkamer. Het thema van het “Hofje” in combinatie met zelfredzaamheid staat centraal bij het wonen in het concept.

De 24/7 aanwezige servicevoorzieningen maken het met name geschikt voor dementerende mensen, met of zonder partner, maar beperkt zich niet alleen tot deze groep. De verschillende lounges zullen samen met de appartementen, gangen en binnentuin moeiteloos in elkaar overlopen. Hierdoor wordt een omgeving gecreëerd voor sociale interactie tussen bewoners waarbij een hoge mate van privacy & zelfredzaamheid gewaarborgd wordt. Familie, vrienden en kennissen kunnen in een gedeelte van een lounge of in het appartement privé ontvangen worden. In het achterliggende perceel van het hofje komt een parkje. Dit alles afgestemd op de mobiliteit- en veiligheidsbehoeften van de bewoners.

Het architectonisch plan kenmerkt zich door een eigentijds ‘landhuis’ in drie bouwlagen aan de voor- en entreezijde van het complex, een tweelaagse gemetseld bouwmassa met dwarskappen aan de westzijde en een houten blok met 2 verdiepingen en een langskap aan de oostzijde. De bouwmassa’s zijn los van elkaar met een rondlopende corridor rondom een patio met elkaar verbonden. Het geheel is afgestemd op de omliggende historische bebouwing en de rustige en groene omgeving.

logo-nieuw-390x211-2
BNA_Keurmerk_NL